HTML

Kalandozások a bűn városában

Friss topikok

  • bombazsu: Noch mehr, bitte!! ;) Du kannst sooo interessant Geschichten schreiben. :D Und wie viel Zeit hast ... (2010.06.22. 10:59) 6 gombócos fagyi az ArenAban
  • Scorinna: No, eldőlt már, hogy mikor jössz haza? Ugye nem maradsz le a vcs táborról? ;) GyerehazaGyerehazaG... (2010.06.11. 23:27) Juteszembe
  • Lauren Robert: @P-B-J: :) csak szeptemberben jöttök haza? és amúgy hogy ityeg odakinn? kicsit le vagyok maradva @... (2010.05.24. 00:08) Esti gyors
  • Scorinna: Robi írj még!! Már május vége van... Tök jók a bejegyzéseid, és olyan ritkán beszélünk!...csak az ... (2010.05.20. 18:32) Április vége, május eleje
  • bombazsu: "Tudod, hogy nincs bocsánat..." Tessék jó szaftosan idepötyögni 1-2 sztorit! Minél zsírosabb, anná... (2010.05.09. 22:04) Egy vulkán pozitív hatásai

Linkblog

6 gombócos fagyi az ArenAban

2010.06.13. 20:18 :: Lauren Robert

Megkésve, de azért beszámolok a holland-magyarról...

Remek volt a hangulat, ez volt a hollandok utolsó hazai meccse a vb előtt, ezért gyakorlatilag teltház, 50 ezer ember látogatott ki az Amsterdam Arénába. A meccs délután kettőkor, szikrázó napsütésben kedődött, szóval eléggé családi matiné hangulat volt. A stadionról és az egész környezetről csak szuperlativuszokban tudok beszélni. Érdekes módon a bejutás nagyon gyorsan ment. Különösebb biztonsági készülődés nem volt. Egy beléptető kapu volt, de ott sem tapogattak vagy ilyesmi.

Bencével a holland táborba kellős közepébe, az egyik szögletzászlótól nem messze sikerült jegyet szereznünk. Pontosan velünk szemben, a stadion túloldalán volt egy keskeny magyar szektor. Jó pár kifeszített zászlót láttunk (Kispest, Nyíregyháza stb.)

A meccs előtt a hollandok párás búcsút vettek Van der Sartol, aki többet már nem szerepel a válogatottban. Ezután jöttek a himnuszok, ami után kiderült, hogy mellettünk két székkel egy magyar pasi és egy csaj ül. A közöttünk ülő hollandok készséggel helyet cseréltek velük, így a kezdő sípszót már együtt egymás mellett hallhattuk. Vicces, hogy ugyanabba a sorba szólt a jegyünk...:)

Pár perc után már meg is szereztük a vezetést egy parádés Torghelle-Dzsudzsák villanás után. Bencével extázisban tomboltunk, körülöttünk meg a sok bamba holland csak tátotta a száját. Vicces volt hátranézni, és látni, hogy az egész szektor minket bámul - páran videóra is vették a tomboló magyarokat:P

Az első félidő további részében viszonylag hősiesen tartottuk magunkat, de hamar egyértelművé vált, hogy sok jóra nem számíthatunk. Hátul még csak-csak tudtunk passzolgatni, de a középpályán már 1-2 passznak is nagy dolognak számított. Végülis egy hízelgő 1-1-gyel fordultunk a második félidőre.

A szünetben egy gyors pisire volt idő, aztán folytatódott is a meccs. Bejött Robben, és ettől kezdve minden holland támadás életveszélyes volt. Mi csak enerváltan bóklásztunk a pályán. Kiváncsi vagyok, ki mennyit futott a meccsen...  A cseréken láttam, hogy szeretnének bizonyítani, de ebben a meccsben ennyi volt. A holland támadó szekció nagyon rendben van, gyorsak, mozgékonyak, kreatívak, ennyi... 6-1.

Az ultragáz eredmény ellenére baromi jó élmény volt végre normális, európai szintű stadionban meccset nézni. Szóval még így is megérte!:) Nagyon kiváncsi vagyok mire lesz jó az Oranje a vb-n. Ha a védelmük meg tudja közelíteni a támadósor színvonalát, akkor sokáig juthatnak. Viccből lejátszottam az egész vb-t, és eszerint a legjobb négy között Anglia ellen játszanak majd, és hősies küzdelemben maradnak majd csak alul... Remélem persze nem lesz igazam. Itt már mindenesetre igazi vb-láz, holnap kezdenek a hollandok, naranccsárga a fél város.

 

 

5 komment

Címkék: oranje

A bejegyzés trackback címe:

https://felfordulat.blog.hu/api/trackback/id/tr792079158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bombazsu 2010.06.14. 11:38:00

És hol a 6 gombóc?
A meccs remek lehetett!! Tegnap este mi is kiültünk egy vendéglő kertjébe a német-ausztrál meccset megnézni. Volt velünk egy ausztrál srác, ezért nagyjából nekik szurkoltunk. De ahogy a Sitya mondta, leginkább egy izgalmas meccset vártunk, egyébként tökmindegy, h ki győz. (Ma ment haza a Gy+D+Sitya.)

Lauren Robert 2010.06.15. 22:45:05

a 6 gombócos fagyi a 6 bekapott gólra utaló metafora.pont :P

bombazsu 2010.06.15. 23:58:22

@Lauren Robert: tudom, csak addig gondolkoztam vmi idióta szmájlin, amíg elfelejtettem odavésni. Így aztán értelmetlen, sőt butának tűnik az egész.
Amúgy igazán fagyizhattatok is volna! Vagy ott is hideg van? :P

Lauren Robert 2010.06.16. 14:08:30

@bombazsu: hát, itt most tök szép idő van, de nincs túl meleg... Ma is kabátban kellett kimennem...

bombazsu 2010.06.22. 10:59:15

Noch mehr, bitte!! ;) Du kannst sooo interessant Geschichten schreiben. :D
Und wie viel Zeit hast du noch in Amsterdam?

Küsschen
deine lieblings Cousine :-)
süti beállítások módosítása